de berenjacht

actietraining

Voor mensen of teams die met mensen werken en tegen een stootje kunnen. Wil jij obstakels van binnen en van buiten opruimen om het beste van jezelf te geven?

De berenjacht gaat over succesvolle verandering en persoonlijk leiderschap. Groepsprogramma waar je je individueel of als team voor inschrijft. Het programma wordt in de vorm van een “experience” aangeboden. Dit betekent dat deelnemers samen iets bijzonders beleven en voelen. 

beren op de weg

Je kent je drijfveren, je weet wat er toe doet, je kent je kwaliteiten, nu moet het gebeuren maar

Group1

De weg ernaar toe is hobbelig

je hebt het einddoel in je hoofd maar het lukt niet om dit te bereiken of het duurt veel langer dan je gedacht had.

Group2

Samenwerking verloopt stoperig

Je bent zelf enthousiast over je opdracht maar merkt dat anderen dat niet altijd zijn. Je irriteert je regelmatig aan andere mensen. Het politieke spel en de verschillende belangen staan je in de weg.

Group3

Ben je eigenlijk wel deskundig?

Je twijfelt steeds vaker aan je deskundigheid. Kan ik deze klus wel aan? Je bent bang om door de mand te vallen. Je gaat steeds harder werken maar zonder resultaat.

opruimen en verruimen

Tijdens de berenjacht gaan we samen verandering tot stand brengen, We gaan aan de slag met jouw “beren”. We werken met het beproefde model “assen van verandering” Dit is gebaseerd op onderzoek naar mensen die een belangrijke verandering in hun leven succesvol hebben behaald. Dit resulteert in acht aspecten voor succesvolle verandering en zijn onderverdeeld in vier assen. We werken met dit model in de buitenlucht en plaatsen jou en je vraagstelling op de assen. Je maakt eerst duidelijk waar je vanaf wilt en naar toe wil. We onderzoeken welke belemmerende gedachten of patronen ervoor zorgen dat je je doel niet bereikt.
 

verandering in actie

 
Verandering betekent ook dat je iets los moet laten. Het resultaat is een haalbaar actieplan waarmee je concreet aan de slag kan. Met de assen van verandering krijg je inzicht, overzicht en uitzicht  op een praktische manier.
Het programma vindt buiten plaats, voor genoeg ruimte om je met hoofd, hart en handen de verandering te laten beleven. Je zet daadwerkelijk stappen op de assen begeleid door twee deskundige trainers.
 

grensverleggend

” Een middag over mijn eigen beren op de weg, mijn pad zonder( of minder) beren én de weg daarnaartoe. Een waardevolle middag waarin ik samen met anderen aan heb gewerkt. Door middel van het letterlijk zichtbaar maken van mijn levensstappen in een opstelling werd duidelijk hoe mijn pad anders kan verlopen. En door de stappen letterlijk te zetten en te doen, zag ik het en kon ik er direct naar handelen. Mooie ervaring onder deskundige leiding van José en Bart. De Berenjacht is een programma waar je professioneel van groeit. Van harte aanbevolen!”

Marieke Tetteroo
Strategisch adviseur

fantastische dag

” Wat een fantastische dag was het! Met partners uit het netwerk gingen we op Berenjacht. We hebben de beren op de weg geëlimineerd, elkaar beter leren kennen en afspraken gemaakt over de te nemen acties . We hebben een mooie basis gelegd voor samenwerking in het begeleiden van jongeren. Bedankt bendeleiders!

 

Han Viguurs
Programma coördinator

"we zijn niet bang,
we gaan niet boven over,
we gaan niet onderdoor,
we gaan er dwarsdoorheen"

Group1

Incheck online

In dit gesprek maken we kennis en vragen we naar jouw specifieke situatie

Group2

Berenjacht live 9.00-12.00 u

Je gaat in de buitenlucht aan de slag met je vraagstelling.

Group3

Cooling down gesprek

Na ongeveer drie weken bespreken we online welke acties voor jou werken en wat nog aandacht nodig heeft

We houden van mensen. We houden van lastige dingen, pakken dat vast, benoemen het en maken het concreet. We zoeken altijd nieuwe wegen en maken speelruimte. 

Samen combineren we kennis en ervaring over leiderschap in onderwijs, overheid, welzijn, participatie, zorg en de politiek. Ervaring als projectleider, directeur, adviseur, wethouder, projectleider, procesbegeleider,  kwartiermaker etc.  Zijn voorwaartse oplossers, bruggenbouwers, trekpaarden, brutaal en bescheiden, inspirators, hebben goed politiek gevoel en zijn recht door zee. We kennen de hele wereld, nemen geen blad voor de mond en hebben een warm hart. 

Samen zijn we bevlogen experts. We kennen de weg buiten de gebaande paden en halen positief, creatief en uitdagend het beste in ieder mens, in elk team, elke organisatie en in elkaar naar boven.  Ga je met ons mee op berenjacht?

de trainers
Bart Eigeman & José Dankers

praktisch

Eerstvolgende berenjacht: vrijdag 29 september
Locatie: St. Lambertusstraat 91 in Cromvoirt.
Deelnemers: minimaal 4, maximaal 14
Tijd: dagdeel ochtend 9.00 u tot 12.00u
Catering: inclusief koffie/thee, taart en een berenjacht boek.
Lunch mogelijk tegen kostprijs
Workshop is buiten, kleed je hierop aan!

klaar voor de berenjacht?

Bendeleiders neemt je mee in de wereld van lef en leiderschap. Ontdek wat jij nog meer in je mars hebt.

€ 225, - p.p.

exclusief BTW

Veelgestelde vragen die jij misschien ook hebt

Bendeleiders creëert stoutmoedige programma's. Ze zijn vaak een tikkeltje apart met een serieuze content. We geloven dat mensen meer leren in een bijzondere setting waar ook plaats is voor plezier. 

De berenjacht is voor mensen die met mensen werken (leidinggevend en of uitvoerend) en die merken dat  de praktijk vaak weerbarstig is en dat verandering taai kan zijn. Mensen die nieuwsgierig zijn naar   hun functioneren en daarop willen reflecteren.  Die soms het gevoel hebben "vast te zitten" of het idee hebben dat er meer inzit. 

Veelal werken we met professionals uit het onderwijs, de gemeente, zorg en welzijn. Maar ook mensen  uit andere sectoren zijn welkom.

Het is een groepsprogramma met individuele inschrijving. Het programma is ook heel geschikt voor teams. Neem daarover contact op. 

De uitvoering vindt plaats aan de St. Lambertusstraat 91 in Cromvoirt.

Het programma vindt buiten plaats. Bij slecht weer gaat het gewoon door. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt verzocht passende kleding mee te nemen. Deelnemers worden verzocht kleren aan te trekken die vies mogen worden en vooral ook stevige platte schoenen met een harde neus.

We werken met de methode "assen van verandering" bedacht door Michael Hall. Hall  is een Amerikaanse  ontwikkelaar, psycholoog, onderzoeker, coach, NLP en NS trainer en productief auteur in de Cognitieve Wetenschappen

Het Axes of Change-model is het eerste niet-therapeutische veranderingsmodel ter wereld, een model gebaseerd op hoe toppresteerders, goed functionerende mensen, mensen die geen pijn hebben en die niet hoeven te veranderen, maar die willen veranderen, succesvol veranderen. 

 

De prijs is €225,- exclusief BTW.  

Daarvoor krijg je 2 online gesprekken en een  live buitenprogramma. Inclusief, thee koffie, taart en  het boek "we gaan op berenjacht"

Je kan je direct aanmelden via de paarse knoppen. Er is de mogelijkheid direct te betalen of een factuur te verkrijgen.

 

vrijdag 29 september

9.00 uur tot 12.00 uur.

Contact

Heb je een vraag of een opmerking, laat het ons weten.

bendeleiders draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders