Kracht van de kudde - bendeleiders

De Kracht van de Kudde

Een programma met paarden om zicht te krijgen op je kwaliteit als team. Om de talenten van je team optimaal te benutten. Een boost voor de samenwerking.

Goed samenwerken is niet makkelijk

Het samenwerken als team loopt niet altijd even soepel. Wie is de baas en wie neemt de leiding? Wat is ieders rol in het team. Werken we als een kudde samen of bestaat ons team uit individuen? Wat zijn de talenten in ons team?

Group1

Heb je geen zicht op elkaars leiderschap en talenten?

Het is jullie niet helder wat ieders rol en taken zijn. Ieder persoon doet zijn eigen ding, waardoor jullie als team niet samen één kant op gaan.

Group2

Ken je elkaar wel écht?

Soms werk je jaren naast elkaar en ken je elkaar niet echt.

Group3

Zitten jullie vast in de sleur en vaste patronen?

Patronen gaan vastzitten en belangrijke zaken worden niet uitgesproken. Waardoor het team zelf vast komt te zitten en de resultaten achter blijven.

versterk het teamgevoel in een dagdeel

Een goed team kent elkaars kwaliteiten en is aanspreekbaar op gedrag. In dit verband valt van paarden veel te leren. Krijg kennis en inzicht over de leidende principes van paardengedrag. Je leert je collega’s op een andere manier beter kennen. Dat zorgt voor meer energie in het team en verbeterde samenwerking.

Werk samen met paarden en leer hoe leiderschap tot uiting komt Dit is waardevol voor het persoonlijk en gedeeld leiderschap in een team. En zorgt voor concrete handvatten op de werkvloer.

Het teamprogramma “de Kracht van de kudde” gaat over samenwerken, over gedeeld en persoonlijk leiderschap met echte paarden. Het programma wordt in de vorm van een “experience” aangeboden. Dit betekent dat deelnemers samen iets bijzonders beleven en voelen met echte paarden buiten in de natuur.

Top spiegelsessie

” Mooi hoe je gebruik maakte van je coaching vaardigheden in samenwerking met en met inzet van de paarden. “

Marion
Internbegeleider

grensverleggend

” Beleef een dag die het begin is van een grensverleggende tijd die er op volgt. De spirit wordt aangewakkerd! “

Miriam Spijkers
Directeur basisschool

samen een team

” Een heerlijke dag in de natuur met feedback van deskundige mensen en paarden. Samen durven is samen leren is samen een team zijn. “

Els van de Pol
Bestuurder

Doen, durven en vertrouwen

” Op deze dag heb ik meer ‘geleerd’ over leiderschap dan als je een cursus/netwerk volgt tussen 4 muren. Doen, durven en vertrouwen geven zijn mij bij blijven hangen. “

Kim Cleijn
Directeur basisschool

Een stap naar authentiek leiderschap

” Ik dacht aan de uitspraak van Jim Elliot: he is no fool who gives what he cannot keep to gain what he cannot lose. Ik gun iedereen dit soort leermomenten; i.c. loslaten van je veronderstelde veilige comfort en zekerheid, en te leren over jezelf en de wereld waarin je leeft. ‘t Was leuk en verrijkend! Dank. “
Marten Dees
Interimmanager

uniek en leerzaam

” Bijzonder, unieke en leerzame middag. José en Paul bedankt voor de warmte, de gastvrijheid en de nieuwe kennis en inzichten! “

Marieke Sondij
Leerkracht

paarden als leermeesters

Paarden hebben geen filter. Zij geven direct terug wat zij ervaren en zijn daardoor een levensechte spiegel. Dat is zeer waardevol en geeft bovendien een snel effect. Van paarden valt veel te leren over leiderschap en samenwerking!

Aan de deelnemers wordt een omgeving geboden om elkaar op een andere en prettige manier beter te leren kennen. Als mensen bang zijn voor paarden wordt hier respectvol mee omgegaan. Er wordt gewerkt naast het paard, niet op het paard. De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met paarden.

Over de trainers

José Dankers  is paardencoach en paardeninstructeur, met veel ervaring in diverse leidinggevende functies . Dit teamprogramma wordt samen gegeven met Lizzy de Koning, CEO Hippisch bedrijf Manege  “t Hoogt.  Lizzy  is een getalenteerd ruiter en instructeur met veel ervaring in de sociale sector.  Samen zorgen zij met de paarden voor een inhoudelijk sterk programma en een onvergetelijke ervaring.

Wat een fantastische middag

” Wij als team hebben genoten. Grenzen opgezocht en overschreden. Dit alles op een prachtige plek met ervaren begeleiders. Vanuit compassie en geduld werd er gespiegeld, dit alles vanuit een oprecht vertrouwen. Leven in het NU! “

Monica Scholtes
Directeur SBO Toermalijn

Een stap naar authentiek leiderschap

” De theorie van congruentie van emotie en zichtbaar gedrag spreekt me erg aan. Ik vond het erg leuk om daar mee aan de slag te gaan en te zien bij anderen en te ervaren bij mezelf wat het effect daarvan is bij paarden. Weer een stapje gemaakt naar authentiek leiderschap. Heel leuk en leerzaam! “

Janneke Teeuw
Interimmanager

heerlijk verwend

” Twee enthousiaste professionals met samen jaren ervaring in onderwijs en zorg houden je een spiegel voor door je kennis te laten maken met de paardenwereld. Hoe ben je als professional en als mens? Wat zou je willen en kunnen verbeteren en waar ben je trots op? Een fijne dag die je verstand en gevoel prikkelen, waarbij je ook nog heerlijk wordt verwend! “

Rianne Popelier
Samenwerkingsverband

rust in mijn lijf

” Na een hectische week op school stond er een uitstapje gepland met mijn collega’s waarvan we de inhoud nog niet wisten. Toen we het erf van Jose op kwamen lopen en duidelijk werd wat de bedoeling was dacht ik in eerste instantie “toch niet weer zo’n cursus over leiderschap en leiderschapsstijlen, kwaliteiten, etc.!” Daar had ik op dat moment even geen zin in. Maar ik moet eerlijk bekennen dat Jose met haar paarden het voor elkaar kregen dat ik steeds meer rust in mijn lijf voelde komen. De hectiek verdween op de achtergrond. Ik ging op in het moment, samen met mijn collega’s en de paarden. Voor mij in de toekomst geen praatsessies aan de tafel meer, laat mij maar bij mijn gevoel komen op deze manier: met de inzet van paarden! Dankjewel Jose! “

Dominique Habraken
Directeur kindcentrum

bereikt wat ik wilde

” Ik vond het inspirerend. Ik was die dag uit balans door een incident met een werknemer en dat had invloed op de sessie. Ik ben iemand die vaak werkt vanuit relatie en laveert. Het paard had echter behoefte aan een duidelijke leider. Deze werknemer bracht mij uit balans en daardoor kwam ik eigenlijk steeds verder van mijn eigen kracht te staan. Ik heb mezelf herpakt door uit te zoomen en te kijken naar de stip op de horizon. Ik ben opnieuw in gesprek gegaan en heb uiteindelijk bereikt wat ik wilde. “

Karin Joosten
Interim directeur

lef en kwetsbaarheid

” Een prachtige locatie waar rust, vrijheid en openheid voelbaar is. Het programma daagt uit om lef maar zeker ook kwetsbaarheid te tonen. Vanuit verbondenheid hebben we elkaar tot nieuwe inzichten gebracht. De onderdelen zorgden dat we creatief, fysiek en reflectief geprikkeld werden. Prachtige dag die ik mijn eigen team ook zeker gun. Ik kom dus zeker terug! “
Edward Vinken
Directeur Kindcentrum

aan alles is gedacht

Locatie: Manege "t Hoogt, Gageldijk 104 a, 3566 MH Utrecht.
Deelnemers: minimaal 4, maximaal 14
Tijd: dagdeel ochtend 8.30u tot 12.30u of middag 13u tot 17u
Catering: inclusief koffie/thee, taart en een goody bag. Lunch of borrel mogelijk tegen meerprijs

Na aanmelding nemen we contact met je op om te vragen welke onderwerpen voor jouw team van belang zijn. Daarmee kunnen we het dagdeel zoveel mogelijk op maat maken.

klaar voor een krachtige kudde als team?

Bendeleiders neemt jullie mee in de wereld van lef en leiderschap samen met paarden. Ontdek hoe jullie samen beter kunnen samenwerken en leer elkaar op een andere manier kennen.

€ 1.975, -

Exclusief BTW

Veelgestelde vragen die jij misschien ook hebt

Als mensen bang zijn voor paarden wordt hier respectvol mee omgegaan. Er wordt gewerkt naast het paard, niet op het paard. De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met paarden.

De kracht van de kudde is voor teams die nieuwsgierig zijn naar hun functioneren en daarop willen reflecteren. Teams die pas gevormd zijn en elkaar beter willen leren kennen. Teams die "vastzitten“ en niet effectief zijn.

Veelal werken we met teams uit het onderwijs, de gemeente, zorg en welzijn. Maar ook teams uit andere sectoren zijn welkom.

De uitvoering vindt plaats op Manege "t Hoogt, Gageldijk 104a in Utrecht. 

Op deze locatie hebben we de beschikking over meer dan 30 paarden, de mogelijkheid om zowel binnen in de overdekte hal als buiten te werken.  Verder is er  een gezellige kantine .  Deelnemers worden verzocht kleren aan te trekken die vies mogen worden en vooral ook stevige platte schoenen met een harde neus.

Er zijn meerdere mogelijkheden en we denken graag met je mee. Neem hiervoor contact met ons op.

Een voorbeeldprogramma:
13.00 Aankomst met koffie/thee en taart
13.15 Kennismaking en uitleg programma. Info over paarden.
13.30 Spiegelen met paarden (individueel)
15.00 Rolverduidelijking in de kudde (talenten en rollen)
15.30 Kuddeopdracht
16.30 Gezamenlijke terugblik en afsluiting.
16.45 Het glas heffen
17.00 Vertrek met een Goody Bag

De prijs is €1975 exclusief BTW. 

Deze zijn een dagdeel lang, ofwel in de ochtend of in de middag. Van 8.30 uur tot 13.00 uur. Of 13.00 uur to 17.00 uur. Eventueel zijn avonden en weekenden ook mogelijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Heb je een vraag of een opmerking, laat het ons weten.

bendeleiders draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders